Τρόχαλος 2022, λεπτομέρειες για τη συνάντηση της 30ης Απριλίου

Καλοί μας φίλοι χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία και ειρήνη!

Όπως ήδη γνωρίζετε, όσοι ενδιαφέρεστε για συμμετοχή στον φετινό πρώτο Τρόχαλο, το γεγονός έχει πάρει πλέον πιο οικογενειακό χαρακτήρα, μετά τις αλλαγές στις οποίες μας οδήγησε ο όψιμος χειμώνας. Παρόλα αυτά δεν θα θέλαμε να αδικήσουμε όσους θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους το ερχόμενο Σάββατο 30/4, προσφέροντάς τους μια απλή ευκαιρία μιας προπόνησης. Ο βαθμός δυσκολίας του Τρόχαλου είναι αρκετά μεγάλος, όπως και το έργο που θα καταβάλει ο κάθε αθλητής που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του, ώστε η όλη προσπάθεια να μείνει χωρίς την ελάχιστη ανταμοιβή. Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να της δώσουμε αξία, καταθέτοντας τις επιδόσεις όσων ολοκληρώσουν τη διαδρομή, τόσο στην ITRA όσο και στη HARTA!

Πιο κάτω έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πρακτικές πληροφορίες για εσάς που θα δοκιμαστείτε στις 30η Απριλίου και σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες. Διαβάστε τις!

1. ΚΡΙΤΗΡΙΟ: Δικαίωμα συμμετοχής έχει ο καθένας που θέλει να δοκιμαστεί, δεν τίθεται κανένα απολύτως κριτήριο συμμετοχής!

2. ΤΟΠΟΣ : Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το προαύλιο της εκκλησίας του Αηγιάννη, 4 χιλιόμετρα από το Λιτόχωρο. Στον τεράστιο αυτό χώρο μέσα στο δάσος, υπάρχει τρεχούμενο, πόσιμο νερό και δυνατότητα ελεύθερης κατασκήνωσης, όπως και άπλετος χώρος parking ακριβώς δίπλα!

3. ΧΡΟΝΟΣ : Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα εκκίνησης! Ο καθένας μπορεί να εκκινήσει την προσπάθειά του ξεχωριστά από τους υπόλοιπους, από τις 6:30 το πρωί του Σαββάτου 30 Απριλίου. Θα βρισκόμαστε συνεχόμενα μέχρι τις 7:00 το απόγευμα και θα καταγράφουμε εκκινήσεις και τερματισμούς. Όσοι όμως τερματίσουν μετά την αποχώρησή μας από τον Αηγιάννη, δεν μπορούν να υπολογίζουν σε επίσημη καταχώρηση της επίδοσής τους! Μόνο όσες εκκινήσεις & τερματισμοί καταγραφούν από εμάς θα θεωρηθούν έγκυρες, άρα και επίσημες!

4. ΚΟΣΤΟΣ : Το κόστος συμμετοχής είναι ενδεικτικό και ανέρχεται στα 5 ευρώ, προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή όσων πραγματικά ενδιαφέρονται αλλά και μια στοιχειώδης υδροδοσία-τροφοδοσία! Το ποσό θα καταβληθεί με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής, το πρωί του Σαββάτου στον Αηγιάννη.

5. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ : Χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού ή ενδιάμεσου αποκλεισμού ΔΕΝ τίθεται! Κανείς όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί το πόσο θα διαρκέσει. Προβλεπόμενες επιδόσεις ωστόσο με βάση το επίπεδο ITRA, μπορούν να γίνουν και είναι οι εξής: α) 800-700=4:15-4:30, β) 700-650=4:30-5:00, γ) 650-600=5:00-5:30, δ) 600-550=5:30-6:00, ε) 550-500=6:00-7:00, στ) 500-400=7:00-8:00. Συνεπώς, ο κάθε αθλητής, μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματά του από αυτές τις εκτιμήσεις.

6. ΑΣΦΑΛΕΙΑ : Δεν θα υπάρχει ομάδα περισυλλογής ή προσωπικό ασφάλειας κατά μήκος της διαδρομής. Καλό θα είναι να έχει ο καθένας κινητό τηλέφωνο πάνω του, ώστε σε περίπτωση ανάγκης ή απώλειας της διαδρομής να το χρησιμοποιήσει.

7. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ : Θα προσφερθούν μόνο νερά και αναψυκτικά στο 24ο χιλιόμετρο της διαδρομής, στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας», όπως και φρούτα και σνακς στον τερματισμό. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να μεταφέρουν οι ίδιοι την τροφή που επιθυμούν. Κατά μήκος της διαδρομής στα πρώτα 20 χιλιόμετρά της, υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ (8) ρυάκια με πεντακάθαρο πόσιμο νερό! Στα υπόλοιπα 12χλμ δεν υπάρχουν τρεχούμενα νερά πουθενά, εκτός από τα αποθέματα που θα φροντίσουμε να έχουμε εμείς!

8. ΣΗΜΑΝΣΗ : Η σήμανση της διαδρομής θα είναι στοιχειώδης, κυρίως σε κρίσιμες διασταυρώσεις, συνεπώς όσοι δοκιμάσουν τη διαδρομή οφείλουν να εξασφαλίσουν τη γνώση της διαδρομής, κυρίως μέσα από τη χρήση GPS ρολογιών. Η διαδρομή είναι αρκετά πολύπλοκη, ώστε κάποιος που δεν έχει καλή γνώση της να πιστεύει ότι χωρίς τη χρήση τεχνολογίας μπορεί να τα καταφέρει και να μην χαθεί.

9. ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ : Θα αποσταλούν προς βαθμολόγηση σε HARTA και ITRA μόνο όσες επιδόσεις μπορούν να πιστοποιηθούν μέσω σχετικής ψηφιακής πλατφόρμας, όπου να επιβεβαιώνεται το ίχνος και τα δεδομένα της διαδρομής (μήκος/υψομετρική).

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά και να μοιραστούμε την εμπειρία της μέρας αυτής!

 

Λάζαρος Ρήγος

 

 

Κοινοποιήστε

Περισσότερα

Νέα Τρόχαλος

Τρόχαλος 2022, λεπτομέρειες για τη συνάντηση της 30ης Απριλίου

Καλοί μας φίλοι χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία και ειρήνη! Όπως ήδη γνωρίζετε, όσοι ενδιαφέρεστε για συμμετοχή στον φετινό πρώτο Τρόχαλο, το γεγονός έχει πάρει πλέον πιο οικογενειακό χαρακτήρα, μετά τις αλλαγές στις οποίες μας οδήγησε ο όψιμος χειμώνας. Παρόλα αυτά δεν θα θέλαμε να αδικήσουμε όσους θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους

Νέα Τρόχαλος

Τρόχαλος 2022, ακυρώνεται ως αγώνας και μετατρέπεται σε ανοιχτή συνάντηση!

Αγαπητοί φίλοι, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε την ακύρωση του Τρόχαλου, που από μετάθεση ήταν να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πρωτομαγιά. Η ενδελεχής εξέταση του πεδίου της διαδρομής τις τελευταίες ημέρες, μετά τη λήξη του ιδιαίτερα βαρύ φετινού χειμώνα, κατέδειξε πως ο όγκος δουλειάς που απαιτείται προκειμένου το πεδίο να θεωρηθεί επαρκές για τη