Ανατροπή στο Gulag, από 100 χιλιόμετρα, 100 μίλια!

Ξανακοιτώντας το εγχείρημα “Gulag” μετά από συζητήσεις που έτσι κι αλλιώς γίνονταν καιρό τώρα αλλά και μετά από την ξεκάθαρη στήριξη των περισσότερων από εσάς σε αυτήν την πιθανή εξέλιξη, προχωράμε στο επόμενο βήμα και δυσκολεύουμε το Gulag. Ο αγώνας μεγαλώνει και από τα 100 χιλιόμετρα γίνεται 100 μίλια! Και αυτό το κάνουμε τώρα, άμεσα, πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα που δύσκολα θα ανατραπούν στο μέλλον. Η πρόκληση πολύ πιο μεγάλη αλλά είναι αυτή που αξίζει να κρατήσουμε, ένα σημείο αναφοράς στις βουνίσιες δοκιμασίες. Αλλά και αντάξια της ιστορίας των “ζεκ”, των κατάδικων στα στρατόπεδα εργασίας της Σιβηρίας, που είναι και η έμπνευση αυτού του «αγώνα».

100 ΜΙΛΙΑ > Τα νέα δεδομένα του Gulag-100 μετά την αλλαγή που επέρχεται, είναι 166 χιλιόμετρα (103 μίλια) με 14.400 μέτρα ανάβασης, σε 5 κύκλους και με συνολικό χρονικό όριο τις 48 ώρες. Κάθε κύκλος (33km, +2900m) θα έχει διαφορετικό χρονικό όριο, αυξανόμενο σταδιακά, ώστε το τελικό άθροισμα να προκύπτει στο 48ωρο: 8-9-10-10-11 ή αθροιστικά 8-17-27-37-48 (χρόνος άφιξης). Κάθε κύκλος θα έχει αντίθετη φορά από τον προηγούμενο. Δεν αλλάζει κάτι στα υπόλοιπα, όπως ο υποχρεωτικός εξοπλισμός ή ο ένας και μοναδικός σταθμός στο τέλος του κάθε κύκλου. Μπορείτε να ξαναμπείτε στους κανονισμούς και να τους διαβάσετε. Σε λίγες ημέρες θα προστεθούν κάποια επιπλέον στοιχεία, που θα βοηθήσουν τον καθένα από εσάς για να οργανωθείτε καλύτερα.

7 ΜΑΪΟΥ > Το μεγάλο «αγκάθι» για το φετινό γεγονός, είναι σίγουρα η ημερομηνία του. Η ημερομηνία που έχουμε συμφωνήσει προς το παρόν (24 Απριλίου) δεν μπορεί να ισχύει πλέον, όπως καταλαβαίνετε! Με τα μέχρι σήμερα υγειονομικά δεδομένα στη χώρα, αφού δεν διαφαίνεται μέχρι τέλος Απριλίου μια λύση στο άνοιγμα των μετακινήσεων, είναι αδύνατο να συνεχίσουμε με ορίζοντα αυτήν την ημερομηνία. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε το Gulag δύο εβδομάδες αργότερα για το πρώτο Σ/Κ μετά το Πάσχα, την Παρασκευή 7 Μαΐου, με ώρα εκκίνησης τις 4:00 το απόγευμα (16:00). Η εκκίνηση είναι λογικό να μετατεθεί στην Παρασκευή, αφού τώρα πλέον ο αγώνας από 24 ώρες μεγαλώνει στις 48. Εφόσον ούτε τότε υπάρχουν οι προϋποθέσεις όμως, το φετινό Gulag ματαιώνεται και πάμε στο 2022. Κάτι τέτοιο, όπως καταλαβαίνετε μπορεί να το ξέρουμε λίγο πριν το Πάσχα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και διαφορετικά. Η 7η Μαΐου είναι το μοναδικό ορόσημο που μπορούμε να θέσουμε σήμερα, σε μια τόσο ρευστή κατάσταση.

ΑΗΓΙΑΝΝΗΣ > Μια ακόμα αλλαγή στο γεγονός -η τελευταία αλλά έχει σημασία- είναι η αλλαγή του τόπου της εκδήλωσης! Ο κύκλος, όπως και πέρυσι, θα ανοίγει και θα κλείνει στον Αηγιάννη και όχι στους Μύλους, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί για φέτος. Αυτή η επαναφορά στην κοιτίδα του γεγονότος γίνεται γιατί οι 48 ώρες απαιτούν πολύ μεγαλύτερη αυτο-οργάνωση των αθλητών, άρα χρειάζεται ευρυχωρία, την οποία μόνο η περιοχή του Αηγιάννη μπορεί να προσφέρει. Απεριόριστος χώρος κατασκήνωσης, όπως και πολύ μεγάλος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, προσφέρονται στον Αηγιάννη. Εκεί, οι αθλητές θα μπορούν να κατασκηνώσουν ή να σταθμεύσουν ακόμα και τροχόσπιτα! Οι περισσότεροι θα χρειαστεί να ξοδέψουν κάποιο ελάχιστο χρόνο για ξεκούραση και ύπνο, με δεδομένη την ανάγκη να κοιμηθούν έστω και ελάχιστα τη δεύτερη νύχτα της δοκιμασίας –σημειώστε πως όσοι καταφέρουν να φτάσουν στο τέρμα μετά από 38+ ώρες, θα έχουν ξοδέψει δύο νύχτες στον αγώνα και οι 38 ώρες πολύ δύσκολα πετυχαίνονται σαν επίδοση στη συγκεκριμένη διαδρομή! Όλα αυτά λοιπόν μπορεί να τα προσφέρει μόνο η περιοχή του Αηγιάννη, που για όσους δεν τυχαίνει να γνωρίζουν, βρίσκεται μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά από το Λιτόχωρο και κάποιος φτάνει εκεί με συμβατικό αυτοκίνητο, οδηγώντας σε ασφάλτινο δρόμο.

ΚΟΣΤΟΣ > Το κόστος συμμετοχής μετά την αλλαγή σε 100 μίλια, αυξάνεται σε 50 ευρώ, καθώς αυξάνεται συνολικά το οργανωτικό κόστος με τον διπλασιασμό του χρόνου διεξαγωγής αλλά και της υποστήριξης, από τις 24 στις 48 ώρες! Σχετικά με τη διαδικασία πληρωμής θα υπάρξει νεότερη επικοινωνία μέχρι τις 20 Απριλίου.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ > Θα τηρηθεί στοιχειώδες πρωτόκολλο, που στα βασικά του θα προβλέπει το self-test, το οποίο μέχρι τότε θα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Εννοείται πως θετικό τεστ, βγάζει προκαταβολικά εκτός διαδικασίας τον αθλητή! Από εκεί και πέρα, η δομή του αγώνα είναι τέτοια που αποτρέπει συνωστισμό, κάτι που θα βοηθήσει τα μέγιστα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά μπορείτε εύκολα να το κατανοήσετε και φυσικά να φροντίσετε όσο καλύτερα γίνεται γι’ αυτό! Ο καθένας σας, μπορεί να οργανωθεί σχεδόν σε απόλυτο βαθμό για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Αγαπητοί φίλοι,

αυτές είναι οι αλλαγές και είναι τελικά πολλές και καθοριστικές. Για να κάνουμε την υπέρβαση χρειάζονται θυσίες. Απομένει στον καθένα από όλους να αποφασίσει αν όλο αυτό είναι κάτι που τελικά θα αποτολμήσει. Το δύσκολο μετατρέπεται σε σχεδόν αδύνατο για αρκετούς, αυτό όμως είναι το μήνυμα της υπέρβασης, να καταφέρεις να φτάσεις μέχρι το τέλος και να γίνεις ένας “ZEK”. Το αν θα φτάσεις όρθιος ή τσαλακωμένος, είναι η μικρή εικόνα, η μεγάλη είναι η προσπάθεια για την υπέρβαση και ας κρατήσουμε αυτό…

Σε λίγες ημέρες θα επανέλθω με άλλες σημαντικές λεπτομέρειες, όχι όμως αλλαγές!

 

Λιτόχωρο 26.03.2021

Κοινοποιήστε

Περισσότερα

Νέα Τρόχαλος

Τρόχαλος 2022, λεπτομέρειες για τη συνάντηση της 30ης Απριλίου

Καλοί μας φίλοι χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία και ειρήνη! Όπως ήδη γνωρίζετε, όσοι ενδιαφέρεστε για συμμετοχή στον φετινό πρώτο Τρόχαλο, το γεγονός έχει πάρει πλέον πιο οικογενειακό χαρακτήρα, μετά τις αλλαγές στις οποίες μας οδήγησε ο όψιμος χειμώνας. Παρόλα αυτά δεν θα θέλαμε να αδικήσουμε όσους θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους

Νέα Τρόχαλος

Τρόχαλος 2022, ακυρώνεται ως αγώνας και μετατρέπεται σε ανοιχτή συνάντηση!

Αγαπητοί φίλοι, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε την ακύρωση του Τρόχαλου, που από μετάθεση ήταν να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πρωτομαγιά. Η ενδελεχής εξέταση του πεδίου της διαδρομής τις τελευταίες ημέρες, μετά τη λήξη του ιδιαίτερα βαρύ φετινού χειμώνα, κατέδειξε πως ο όγκος δουλειάς που απαιτείται προκειμένου το πεδίο να θεωρηθεί επαρκές για τη